HOLMSTORP

Alla inlägg under december 2008

Av Helena - 18 december 2008 21:51

Egentligen var det Perra som skulle göra pepparkakshus i år. Han hade en idé om att han skulle göra globen :-) Han klädde utsidan på två skålar och gräddade dem med skålarna kvar. Sen skulle han "bara" ta bort skålarna och limma ihop delarna till en glob. Det var bara det att det satt tvärfast och att det gick sönder när han försökte ta bort skålarna. Men nu hade Linn kommit på att hon skulle göra ett femkantigt muminhus vilket inte heller var helt lätt så nu har mamman svurit (lite) nä rhon har hjälpt till att limma ihop det men nu är det klart :-)

Av Helena - 17 december 2008 20:07

Imorse var vi i Elias skola på glögg och pepparkakor. Mysigt och alltid lika trevligt att träffa personalen fast ELias var väldigt tveksam till varför vi skulle dit. Det skulle bara vara vi från sexans föräldrar! Monki (fritidspersonal) konstaterade att vi känt varann i 10 år från då liten Linn började på sexårs. Och nu går min stora (175 cm) tjej på gymnasiet, hua vad tiden går.


När vi kom hem idag luktade det jul i hela huset då Linn och hennes klasskompisar varit här och haft glögg och julbak hela dagen, myysigt!


Ikväll var det så dags för Elias första gradering på karaten! Pirrigt värre...han klarade det så nu kan han stoltsera med gul rand på bältet. Han har bara gått en termin och han är inte helt övertygad om att karate är hans grej men mamman tycker karate är bra och att han är jätteduktig!


Vilja hälsar och undrar om inte tomten kommer snart. Kram på er alla!

Av Helena - 16 december 2008 16:14

Fy jag som alltid har sagt att det är väl inte farligt att gå till tandläkaren....kan det bero på att jag inte har haft några hål på sisådär 20 år? Nu har jag haft ont i en tand till och från och vill inte gå till tandläkaren före jul, hinner inte heller, och sen är det ju dyrt också! När jag gick in på bloggen idag såg jag att ni var flera som kommenterat men att inläggeninte publicerats för att jag måste godkänna. Jag vet att jag såg någonstans att man skulle krysa i om man vill godkänna inläggen men jag trodde jag kryssade att jag inte måste godkänna och nu hittar jag inte det där. Men jag skall väl lära mig detta jag också :-)


Kom precis in efter lång skogspromenad, man kan ju inte påstå att det är julstämning i skogen nu. Vi skulle gå runt tjärnen men det var bara Vilja som glatt möljer fram i vattenmassorna. Pudeln och jag kunde inte gå där vi brukar gå eftersom det var alltför djupt och på stigen var det en halvmeter djupt vatten. Fick vända och gå en annan väg!


Tränade lite stoppsignaler och Vilja var verkligen alert idag. Full fart från mig och tvärnitade och satte sig då jag visslade. Jodu Annika jag tänkte på det där med kaninträning häromdagen. Vilja var ute på baksidan och såg lite underfundig ut när jag släppte in henne. Hon sprang in fort och la sig i korgen och spottade ut något som vid första åsynen såg ut som ett köttben men när jag tittade närmare hade det päls....! Typ brun påls och storlek och tjocklek som ett harben eller så. Hon har gärna velat ta en sväng upp på berget på sistone så jag undrar om hon har ne liten Kalle kanin eller nåt som hon kalasar på när hon får möjlighet. Skall be Perra skugga henne för jag vill inte se vad det är! Men som svar så har jag en kanin i frysen.....så har du (Annica) någon bra plan så tager jag tacksamt emot :-)


Körde lite lydnad också idag och Vilja var heltaggad och körde alla moment i en flygande fäng. Det var längesen vi tränade på att backa och idag när vi tränade så la jag inte på kommandot från början utan väntade ut henne eftersom hon ännu inte är säker på kommandot "backa". Hon provade snabba lägganden, snabba sättanden, ställande, mm tills hon till sist provade att backa och blev så glad när det blev rätt! Hon ser för söt ut när hon liksom försöker förstå vad jag vill. Hon är ju en sk "crossoverhund" men hon börjar bli lite klickerklok och hon är en rolig hund att klickerträna eftersom hon bjuder på många beteenden. Men det är mindre kul när hon testar att ta konen i munnen när vi tränar rutan......men hon har äntligen slutat ta targeten i munnen iallafall :-)


Kram på er!

Av Helena - 13 december 2008 22:14

Ja, inte kändes det som lucia imorse när man vaknade med detta trista väder! Lite trött i mössan efter gårdagens vaka. En supertrevlig kväll med vänner som vi inte träffat på länge :-) Ungdomarna gick hem till oss och spelade rockband så vi behövde inte "vaka" över dem precis! De är så skötsamma nuförtiden :-) Jag bjöd hem "alla" till oss på nyår så nu blir det fullt hus med både folk och hundar.

Ingen hundträning idag, bara skogspromenad. På kvällen har vi haft "tjocka släkten" här för att fira att maken blir ett år äldre på tisdag. Mycket trevligt med högljudda diskussioner om både det ena och det andra som det brukar bli när vår familj samlas :-)


Ha det!

Av Helena - 12 december 2008 15:15

Idag har jag & Vilja, Tessan & Ozzy och Karin & Wilma varit en långis i skogen i "det härliga" regnvädret. Vi stannade vid fotbollsplanen och tränade en lite stund först. Jag tränade rutan med Vilja och jag inser att detta är det av tvåans moment som kommer kräva mest tid och tålamod :-) Jag kör med target och hon springer in och trampar på targeten några gånger för att sedan bli fundersam på konernas funktion i det hela. Ungefär 5 av tio gånger tar hon någon av konerna i munnen och förstår inte alls varför det blev fel = ingen belöning. Men det är bara att kämpa på, varför skall det vara lätt när det kan vara svårt :-) Ska väl vara glad att de andra momenten i lkl 2 inte känns så långt borta. Fjärren funkar bra, apporteringen och hopp över hinder likaså. Inkallning med ställande har vi precis börjat med och hon verkar förstå vad jag menar även om hon ännu inte tvärnitar så stannar hon snabbare och snabbare. Idag körde vi en platsliggning och jag gick och gömde mig i drygt 2 minuter och hon låg blickstilla och spanade bort åt det håll där jag försvann :-)


Ikväll skall vi till Wärlinge på lussevaka (vi vakar väl mest över våra ungdomar som skall ut och lussevaka)! Trevligt skall det iallafall bli och jag hörde ryktas att fam Ceder-Persson också kommer! Det skall bli jättekul att träffa dem för det var så längesedan. /Helena

Av Helena - 7 december 2008 14:55

Så var det då dags för oss att tävla ettan igen. Denna gång på Luciacup i Åkersberga. Jo-Jo och Leya hämtade oss kl 06.00 i Orminge centrum och man funderar lite på vad man håller på med när man går ut i regn och dis kl sex en söndag morgon :-) Väl där möttes vi av massor med marchaller och halmbelagda gångvägar och det var riktigt mysigt i mörkret. Då vi debuterade i ettan för några veckor sedan fick vi 173 poäng (1:a pris) och vann hela klassen av 18 ekipage och jag vågade nästan inte hoppas på att det skulle gå lika bra denna gång. Så när vi nollade platsliggningen tänkte jag att - där rök det första priset! Men Vilja hade en bra attityd och genomförde det andra på ett mycket bra sätt så vi fick så höga poäng på det andra att det räckte till ett första pris denna gången också. Och även denna gången kom vi på pokalplats (3:e placering)! Jag är så stolt över min "lilla" Vilja! Jo-Jo och Leya vann sin klass och placerade sig 3:a i hela cupen. Grattis Jo-Jo och Leya! Så väl hemma igen var vi trötta och leriga från topp till tå men vad gör väl det när man har haft så kul :-)


Våra poäng                                         Domarens kommentarer

Platsliggande        10         

Tandvisning          10

Linförighet            8,5                      ss, släpper lite i sväng

Läggande                0                        ligger ej

Inkallande              9,5                     ngt slarvigt avslut

Ställande                9                        ngt extra steg

Apportering           8                        lite tugg, lite långt bort (mitt fel)

Hopp över hinder  9,5                     lite slarvigt avslut

Helhetsintryck      8                        lite seg

Totalt                  164,5 poäng


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards