HOLMSTORP

Alla inlägg under december 2008

Av Helena - 21 december 2008 17:55

Imorse började dagen med att jag skulle baka några mjuka pepparkakor och plocka ihop loppisprylar till Elias klass som de skulle sälja i Orminge centrum under dagen. Sen fortsatte baket med tunnbröd (det blev typ hela köket fullt) och så gjorde jag degen till klenäterna som skall bakas/friteras imorgon. Vilja och jag hann med en skogsprommis mellan jäsning och bak!


Sen var det dags att rusa ner till Orminge för det var vår tur att stå där mellan 15-16. Vilja fick hänga med och fick lite passivitetsträning. Jag köpte en lång röd gosedjursorm till henne som hon stolt bar hela vägen hem. När vi kom hem hade Tina och barnen kommit hem från kusinerna. De hade haft det traditionella godisbaket tillsammans med kusinerna. Tänk nu är de så stora att de klarar sig utan vår hjälp. De hade både pepparkakor (delfiner och kameler = Omantema), ischoklad, dajm och jättefina chokladpraliner med sig hem. Perra städade lite inför kvällen för snart skall de ha supriseparty för Svennis och Christer som skall sluta som tränare och lagledare för Linns fotbollslag. Så just nu är det full aktivitet i köket med fullt med tjejer som lagar mat. Jag är förpassad till sovrummet och Elias till datarummet resten av kvällen. Men jag tänker smyga ut och lyssna när Linn (som är lagkapten) skall läsa upp det rim som hon och några till har skrivit ihop. Det är ett jättebra och passande rim som handlar om Sven och Christer och på slutet skriver de även några rader om Perra "Perra kommer vi nog få dras med ett tag till trots att hans fru inte riktigt vill" . Jag vill ju att han skall sluta som tränare så att han får tid att träna jakt med mig istället......när vi skall skaffa en flatte till :-)


Tänk nu är det bara två dagar och sen är det JULAFTON!  


Kram på er!
Av Helena - 20 december 2008 22:59

Mysigt värre har vi haft det i eftermiddag och kväll. Femkamp och julmarknad på Grönan. Pappa och dotter Holm kom på delad förstaplats tillsammans med morbror Pasi. Mamman och sonen Holm kom lite (men inte mycket) efter :-)

Sen när vi skulle hem så ville Pasi absolut att Tina skulle stanna och det hade hon ingenting emot eftersom det är hennes älsklingsmorbror som köper grisöron och annat gott till henne :-)


Förväntansfulla!



Av Helena - 20 december 2008 09:20

Inatt när Perra skulle gå och möta Linn blev han riktigt impad av sin vovve. 

När de gick förbi två "skumma" personer med mörka huvor uppfällda som satt och drack vid en husvägg så reste Vilja ragg och gick alldeles stelt och morrande långt innan Perra sett dem. Sen när de kom fram och mötte Linn på långt långt håll så släppte han Vilja och hon hade då stenkoll på att det var Linn som kom och hon sprang i full fart med viftande svans och mötte Linn. Vår förra flat hoppade ju upp i knät och pussade ALLA människor. Vilja har en helt annan skärpa som är rätt ovanlig för att vara flat :-) Jag har sett prov på den tidigare så jag blir inte förvånad men Perra har bara sett henne på MH:t och där "gick hon inte på " de lätta skrämselattackerna :-)


Ha de gott!

Av Helena - 20 december 2008 09:13

Igår testade jag ett recept som jag hittat i Stockholm city tidningen. Var lite skeptisk först men det blev jättegott!


1 dl malda fikon

1 dl malda dadlar

1 mosad banan

1 dl kokos

50 gram mörk osötad choklad


Jag körde fikon, dadlar och banan i mixern och sen smälte man chokladen i vatten bad (jag fick inte tag i osötad choklad men det får ju inte bli för nyttigt). Sen rörde jag ner fikon, dadel och banansmeten och kokos i den smälta chokladen. Sen kan man rulla bollar och trycka i en hasselnöt eller rulla dem i kokos (kokos blev bäst eftersom de inte blev lika kladdiga). Jag gjorde en annan "egen" variant sen också som blev ännu godare där jag tillsatte lite kakao och havregryn också.


Lycka till och ha det så gott!




Av Helena - 19 december 2008 16:51

Jag har letat i varenda köksbutik efter en kruskavel. Jag måste ha en sån för att baka världens godaste tunnbröd till jul :-) Förra året fick jag picka brödet med en gaffel och det blev varken lika tunt eller lika fint som när man har en kruskavel. Jag har till och med varit i alla leksaksaffärer och frågat efter en sån där liten barnkavel som jag tror vi hade när barnen var små men icke...... Så idag var sista affären för dagen Järnia i Sickla och då bara låg den där en KRUSKAVEL! Och när jag sa till mannen som jobbade där att jag letat febrilt efter en sådan upplyste han om att et hade de också gjort. Det har varit slut hos leverantören sen förra julen och de fick sex stycken denna veckan och jag fick tag i den sista! Så nu ska vi baka tunnbröd..........så Perra har något att städa ikväll :-)

Han ska ta ut hundarna nu så sen tänkte jag träna lite inomhus. Vi håller på med fjärren (att hon inte skall flytta sig framåt ett steg då hon reser sig till stående från sittande, utan hellre resa sig bakåt) och apporteringen (att hon inte skall försöka ta den innan kommando och att hon skall hålla helt still och inte byta grepp).

Tänk nu är det dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan.......eller blev det rätt nu?

Kram på er!


Av Helena - 19 december 2008 10:06

Eftersom vi brukar kalla Tina för Pitbullpudeln kunde jag inte motstå att köpa denna sjal till henne :-)

Av Helena - 19 december 2008 08:30

Men jag måste iväg på ett jobb några timmar mitt på dan. Kände mest för att gå en långis och sen tillbaks till sängen en stund igen eftersom jag har ont i halsen, ont i huvudet och känner mig snuvig :-( Vill inte bli sjuk till jul och i helgen som vi har en massa kul saker för oss! Men med lite C-vitamin så klarar jag mig nog,väl?

Av Helena - 18 december 2008 22:12

Jag tycker det är såå mysigt med julen och julbak men när köket är sådär helt upp å ner och alla bunkar och pryttlar nerkladdade blir jag alltid lite matt (är det någon som känner igen känslan?) Så då var jag bara tvungen att lägga mig på sängen med datorn en stund och nu när jag kom upp i köket var det städat! Puss & tack till min snälle make :-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards