HOLMSTORP

Alla inlägg under december 2008

Av Helena - 25 december 2008 11:32

Av min familj fick jag boken "HUNDTRÄNAREN En årsbok för dig som älskar att träna hund" så nu ligger jag och planerar årets träning :-)


Boken verkar vara ett jättebra redskap att ha som motivation om/när man kör fast i sin träning.  Den innehåller mycket bra text och jättefina bilder! Framförallt tänker jag då på miss September (för er som har boken) som är min kompis Gunillas superfina Vita Herdehund! Gunilla är en helt otrolig fotograf som tar jättefina bilder. Gå gärna in på hennes blogg http://vitherde.wordpress.com/ och kika på andra fina bilder på bl a Asta men även andra motiv.


Nej nu skall jag lämna boken för nu skall Perra, jag och hundarna (och kanske barnen om vi får med oss dem) gå till utkiken i det härliga vädret. Idag är det sol och minusgrader!!

Av Helena - 24 december 2008 19:30

Våra barn (ungdomar) har sedan några år tillbaka lagt ihop och köpt biljetter till någon teater eller annat evenemang så att vi (Perra, jag , Christina och Pasi) har fått en trevlig kväll tillsammans! Det blir ju "tyvärr" alltför sällan att man bokar sådant till sig själv. Detta har varit en mycket omtyckt julklapp och i år när paketen inte var i kuvertform tänkte jag att de inte har haft möjlighet att ge oss en sån upplevelsepresent i år. Men när vi öppnade paketen (alla fyra öppnar samtidigt) så har de köpt "årets julklapp" varsin sk SMART BOX! Pasi och Perra fick varsin box som innehöll "världens kök" dvs att man har möjlighet att välja någon av många restauranger och äta en middag för två personer/box. Christina och jag fick varsin box som innehöll "en skön dag" där man kan välja mellan många olika aktiviteter för 1-4 personer t ex en SPA dag, paddla havskajak, ljusterapi, spela Djambotrummor, mm! Så i år får vi en härlig dag och ett restaurangbesök tillsammans vi fyra.....TACK snälla underbara barn för denna fantastiska present. Ni är BÄST!!

Av Helena - 24 december 2008 19:00

I år var det en väldigt liten och söt tomte som kom till oss i Örby :-)

Av Helena - 24 december 2008 15:00

Tina är inte så förtjust i att titta på Kalle Anka så hon somnar gärna till och snarkar en liten stund för att samla krafter till det hon älskar!!

 

Att få öppna paket är det bästa hon vet....hon kastar sig på paketen och blir alldeles vild när hon sliter upp paketen. Sen när hon öppnat paketen så går hon ut i hallen och lägger sina ben, grisöron, mm på hög :-) När hon öppnat alla sina (och Viljas) paket snor hon paket av barnen och står villigt till tjänst att hjälpa till med öppningen, så då gäller det att hålla i sina paket :-)

Tina öppnar med vild frenesi

Yes, ett paket till mig!!

Tina sliter och drar.........

....så papperstussarna flyger!

Snart är jag inne...

Vilja däremot väntar gärna tills Tina har öppnat paketen så hon kan gå till hennes hög och bara välja vad hon vill äta på först.


När Tina sedan har öppnat alla paket har hon däremot stenkoll på "sin" hög och ligger i flera timmar och vaktar så att inte Vilja skall ta någonting :-)

Av Helena - 24 december 2008 09:20

Tomten kom inte med någon snö men vi får hoppas att han kommer med andra trevliga saker och att alla får en riktigt skön och mysig jul :-)

Det låg iallafall en hel del klappar under vår gran imorse och de klapparna skall vi packa ner och ta med oss till Örby där vi skall fira juafton med familjen Jedestav (min systers familj) och min mamma och pappa!

Från oss alla till er alla en riktigt GOD JUL!!


Nu är jag gåbortsfin! Min matte är egentligen inget fan av hundkläder men det är ju bara julafton en gång om året :-)

Av Helena - 23 december 2008 14:59

Äntligen nu är alla klappar inhandlade och det är bara att åka hem och pyssla, baka, klä granen och mysa. Min syster ringde precis och de hade ett jätteproblem!! De hade varit i hela stan och letat mandelmusslor men det fanns inte att uppbringa så nu undrade hon om jag kunde lösa problemet genom att baka egna mandelmusslor också. Och det får vi väl ordna! Först ska jag bara gå en prommis med hundarna….tänkte passa på att träna rutan nu medans det är ljust ute. Det blir så konstigt att träna rutan i mörkret eftersom Vilja har ännu svårare att se rutan och förstå vad hon skall göra.

Av Helena - 23 december 2008 12:06

Nu kom Perra och Linn och hämtade mig på jobbet så nu skall vi åka och handla de sista klapparna sen skall vi hem och baka, rulla köttbullar och klä granen.......mysigt :-) Sen är det uppesittarkväll med rim, paketinslagning och lack! God Jul och Kram!

Av Helena - 21 december 2008 18:48

Vilja och jag fortsätter och träna apportgrepp med apportbocken = att hon skall hålla ett fast och stilla grepp och jag har även introducerat vittringspinnen som är ännu tuggvänligare :-) Första gången tuggade hon vilt på "pinnen" men efter bara några gånger förstod hon att hon skulle hålla den i samma fina stilla grep som apportbocken. När hon sedan fick ta upp den från golvet blev hon lite ivrigare igen och då kom tuggandet tillbaka så nu fortsätter vi att träna från handen- Sen har jag tänkt att vi skall kunna föra över detta mjuka, fina och lugna grepp på kaninen som är Viljas favorit som hon gärna vill "smaka" lite extra på. Skall prova Annikas förslag med kattmat i skål bakom mig som hon får när hon tar upp kaninen, bär fint och avlämnar i hand. För vi skall ju starta på jaktprov till våren har jag tänkt......om det inte vore för kaninen (och skendräktighet) hade vi ju startat redan i höstas. Mina mål för mig och Vilja under våren är att vi skall ta ett 1:a pris på jaktprov (nkl) och ett sista 1:a pris i lydnad klass 1 så vi får vårt LP1 och sen skall vi tävla lkl2 och även där hade jag tänkt att vi skall ha ett 1:a pris under våren. Låter kanske som hög målsättning men om man siktar mot stjärnorna kan man ju som bekant nå iallafall till trädtopparna.......!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards