HOLMSTORP

Direktlänk till inlägg 30 december 2008

Lydnadsträning med "gänget"

Av Helena - 30 december 2008 11:54

Vi blev några stycken som samlades i det härliga vintervädret med sol och frost (jo vi får fortfarande var nöjda med frost eftersom snön verkar lysa med sin frånvaro).

Gänget från vänster: Wilma, Tuva, Vilja, Pluto, Donna och "lille" Hjalmar!


Jag började med att ställa ut konerna till rutan för att Vilja skall vänja sig vid att de står där och att man inte ska hämta dem!!

Så började jag istället med att träna hopp över hinder med uthopp och återhopp (Lkl 2). Vilja har en förmåga att sätta sig för nära hindret vid återhoppet så vi tränar med target för att jag skall få ut henne lite längre. Det gick jättebra men när jag berömde henne blev hon så till sig att hon sprang och hämtade en av konerna och racade runt på planen :-(

Hon verkade tro att det var någon sorts extern belöning som jag hade satt ut?

När hon gjorde samma sak för andra gången blev jag riktigt irriterad på henne och efter det verkade hon förstå att det inte var någon bra idé att hämta de där konerna, hon var på väg två gånger till men då kunde jag hejda henne :-)

Donna (som är adopterad från Rumänien) passar på att gosa lite med Karin.


När vi sedan körde rutan så provade hon inte ens att ta upp konerna!! Hon börjar få grepp på att hon skall springa rakt fram och ställa sig i rutan även då jag inte har någon target men jag får varva med att kasta bollen bortanför rutan både för att få upp farten och för att hon inte skall stanna för tidigt (stannar ibland precis innanför första konerna).

Hjalmar stod still tillräckligt länge för att fastna på bild :-)


Körde även lite inkallning med ställande. Körde separata ställanden (kast med godis över huvudet) och separat inkallning från stående. Tränade stadgan i ståendet med störning = lockade med godis. Sen testade jag idag för första gången att använda target i detta moment. Jag la ut targeten på halva sträckan och kallade in henne. Hon stannade några gånger på targeten och då fick hon bollen som belöning men några gånger hade hon för bråttom så att hon sprang förbi "musmattan". Men jag tror på att det kan vara bra att varva dessa metoder.


Wilma, Tuva och Vilja avslutade med en platsliggning. Jag gick och gömde mig bakom planket och Vilja låg snällt i nästan 2 minuter men sen var det några hundar som skällde bakom henne och hon satte sig då upp och tittade bakåt (hon brukar inte vara så lättstörd). Hon la sig ner igen på mitt kommando och fick ligga en stund till. Jag känner mig osäker på hur jag skall göra när hon redan har satt sig upp, ska jag börja om eller ska jag avbryta så hon missar sin möjlighet till belöning? Det bästa är såklart att korta tiden så att det blir rätt varje gång! Det känns ändå som om hon är trygg vid platsliggningen så det borde inte bli något stort problem :-) 


Tack för idag kära träningskompisar!


Ha en härlig dag!!  

 
 
Lotta med  Juni o Cola

Lotta med Juni o Cola

30 december 2008 12:27

men HERREGUUD, Helena..Vad du bloggar BRA!!;) jag har jobbat ett dygn nu..och sedan handlat divärse inför nyår..kommer hem helt slut och sätter mig framför datorn..och har så mycket fint, bra.och underhällande att läsa här inne hos dig!! VAD KUL!!! och nu får du leka skola med mig..hur får man in en sån där slide i bloggen. Det har jag ej fattat..jag måste gör göra i mitt eget bildprogram och sedan skicka till you tube??????Pay back time;)
GOD JUL O GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅR!!

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Emma

Emma

30 december 2008 13:33

Vad roligt med hälsning i min blogg! :) Angående platsliggningen skulle nog jag brutit och gjort om helt och hållet. Sen hjälpt henne lite med vad det var som var fel med en tillsägning när hon satte sig upp. Gott nytt år! Kramar från oss!

http://www.gangster-glimma.blogspot.com

 
Lotta med  Juni o Cola

Lotta med Juni o Cola

30 december 2008 17:10

E det ok om jag länkar till er? så slipper jag leta bland dina skriverier när jag e inne på någon annan dator?? Jag e ju typ beroende av din blogg nu;)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

30 december 2008 17:55

Jag tycker oxå du kommit igång blogga både ofta (jippie) och bra (jippie igen)! Klart impade av er lydnadsträning, min går sådär... Undrar om jag är tillräckligt konsekvent och duktig på sånt, jakten är lättare och mindre petig *suck suck suck*
Men jag föder ju upp trevligt arbetande hundar iallafall ;-)

http://www.ryegates.se

 
lotta L

lotta L

30 december 2008 18:53

jag känner mig också hedrad att få va med på din sida:):)hihi..ja det e lite svårt det där med smällare vs samvete;) nu e mina grabbar ute o har iväg sina ufon o humlor o tomtebloss;) jag e inne i värmen..o vaktar hundar(de e bra att skylla på ibland;))

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jessica & Vexa

30 december 2008 19:02

GOTT NYTT ÅR

Håller hårt på ett bra tävlingsår 2009!

Kramen

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

30 december 2008 19:06

Tack för idag. Tänkte att jag skulle bli bättre på att utnyttja träningskompisarna. Det är ju trevligt att åka dit tillsammans, men jag skulle vilja ha en bättre strategi för hur jag tränar. Och att andra tittar och kommer med förslag. Då kanske jag inte skulle gå i linförigheten som om jag hade en eldgaffel uppstucken i röven.

Vi hörs ang skridskoåkning. Nu har jag bestämt mig för nomeselen jag tittade på idag. Tror jag.

kram Karin

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
lotta igen...

lotta igen...

30 december 2008 19:18

En dum fråga..när du skriver om Vilja o rutan o koner..så står inte med fet stil..hur gör man det?? *känner mig lite dum*
jag skrattade så när jag läste att hon racade runt med konen hahaha, vilken syn:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

30 december 2008 19:40

Tack för filmen! Det såg ju riktigt bra ut, om jag får säga så själv :-) Nyttigt att se ur det ser ut "utifrån" så att säga.

Jag gör gärna upp en träningsplan.

/Karin

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Elenor och flatten Zidane

Elenor och flatten Zidane

30 december 2008 22:40

Wow! Här tränas det, tas bilder, görs filmer.... alltid kul att läsa här!! Inte bra det där med att ta bröd på bordet...mammor är bra, men inte alltid!Gott Nytt År!

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 oktober 2012 12:22

    Efter att ha varit Bloggplatsen trogen i många år har jag nu fått ett erbjudande om att blogga via Vimeddjur. Jag håller därför på och bygger upp min nya hemsida och blogg i Wordpress så hädanefter kan ni följa oss HÄR   Min gamla HOLMSTO...

Av Helena - 30 oktober 2012 16:44


STOPPSIGNAL PÅ VÄG EMOT MIG!  STOPPSIGNAL PÅ VÄG IFRÅN MIG   LYSTRA FÖRSÖKER FÅ MATTE ATT BLÅSA STOPPSIGNAL PÅ ALLA MÖJLIGA.....   ....OCH OMÖJLIGA SÄTT         ...

Av Helena - 30 oktober 2012 15:57


- Menar du verkligen RAKT fram?? - Ja jag menar RAKT fram!! - Menar du att jag ska springa IGENOM enbusken?? - Ja jag menar att du ska springa IGENOM enbusken!! - Men om det kommer ett träd ivägen då?? - Om det komme...

Av Helena - 28 oktober 2012 18:13


Så var då äntligen denna helgen över!!   Känns lite som en mental urladdning nu när det är klart. För även om jag har känt att jag KAN det här så visste man ju inte vad för frågor som skulle komma på det teoretiska provet och om man pga nervosite...

Av Helena - 23 oktober 2012 15:26

I helgen bar det av till Arboga för sektionskamp mellan flatklubbens sektioner Östra (vårt lag), Bergslagen och Gävle-Dala. Värmland hade tyvärr inte fullt lag så de hade lämnat WO.   Vi har haft en superrolig helg med trevligt umgänge även om ma...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

HUNDAKTIVITETER 2012

12/2 Träningsträff Ryegates

2/3 Träningsträff Ryegates

(inställt pga sjukdom)

11/3 Lkl 2 ridhus, Lystra

(inställt pga allergi)

24/3 Lkl 2 inomhus, Lystra

25/3 Prova på Agility

6/4 Träningsträff Ryegates

9/4 WT i Wallhalla, Lystra & Vilja/Karin

15/4 WT Lidingö(Vilja&Karin)

21/4 WT Fjällnora, Lystra

22/4 Inoff prov Gullunge, Lystra

28/4 Inoff Jaktprov Laxå, Lystra

6/5 Appellspår WBK, Lystra 

(inställt pga löp)

27/5 KM Nacka BK

(agility Vilja och lydnad Lystra)

2/6 Provapå Rallylydnad, Vilja

10/6 Appellspår i Ljusdal, Lystra

12/6 Lkl 2 Värmdö BK, Lystra

30/6  Lkl 2 Skärgårdscup, Lystra

1/7 Rallydebut Gnesta, Vilja

13-15/7 Jaktinternat i Edsäng

28-29/7 Flatfestival

(WT, Lydnad & utställning)

11-12/8 FlatMästerskapen,Lystra

25/8 Rallytävling Haninge, Vilja

(inställt pga skabb)

26/8 Jaktprov Laxå, Lystra

(inställt pga skabb)

29/8 Lkl 2 NBK, Lystra

(inställt pga skabb)

1/9 Jaktprov Uppsala, Lystra

(inställt pga skabb)

7-9/9 Sökläger Fliken NBK

29/9 WT LRK östra Ökl, Lystra

30/9 WT GRK östra Ökl, Lystra

6/10 Lkl 2 Väsby BK, Lystra

7/10 Appellsp. Värmdö BK,Lystra

13/10 Rally Apollogruppen, Vilja

20-21/10 Sektionskamp i Arboga

27-28/10 Examination Instruktörsutb. Hundens Hus

10/11 Lkl 2, NBK, Lystra

 

 

 

 

 

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Fråga mig

7 besvarade frågor

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards